Sposób przygotowania:
Pomarańczowe serca Walentynkowe
Na początku przesiewamy mąkę. Bierzemy miskę i masło ucieramy tak aby powstała pian. Do piany dodajemy jajko, przesianą mąkę, cukier, imbir, cynamon, goździki, mieloną skórkę pomarańczową i wyrabiamy na gładką masę. Następnie rozwałkowujemy na posypanej mąką cienko stolnicy. Z ciasta wycinamy foremkami w kształcie serduszek ciasteczka, kładziemy na blachę wyłożoną pergaminem i pieczemy przez ok. 10 minut w 170 stopni w zależności od piekarnika. Teraz robimy smarowanie do serduszek. Bierzemy rondelek i wlewamy do niego wodę, sok pomarańczowy, sok z limonki i dodajemy cukier. Mieszamy tak długo aż będzie gęsty. Upieczone serduszka smarujemy ciepłą masą do posmarowania serduszek i posypujemy skórką pomarańczową. Smacznego ;)