Sposób przygotowania:
Pomarańczowo- pomidorowe spagetti
Cebule kroimy na drobną kosteczkę i zarumieniamy ją na patelni polanej oliwą. Dodajemy również drobno pokrojony czosnek opiekamy go uważając by się nie spalił. Pomidory wyciągamy z puszki i odcinamy twarde końce. Wrzucamy je na patelnie i wlewamy pozostały w puszce sos. Ogień zmniejszamy do połowy mocy i mieszając co jakiś czas smażymy przez 20 minut aż pomidory całkowicie się nie rozpadną. Gdy sos stanie się gęsty z 1 pomarańczy wyciskamy z niej sok (ja osobiście oddaje zarówno sok jak i miąższ który osiadł na wyciskarce). Dolewamy do sosu i czekamy aż się zagotuje. W między czasie dodajemy wszystkie przyprawy. Makaron gotujemy al dente. Gdy sos się zagotuje dodajemy do niego starty ser i gdy się roztopi wrzucamy makaron i całość dokładnie mieszamy.