chef

chef

Szef Kuchni
[Przepisów: 16]

Pomarańczowy vinaigrette

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pomarańczowy vinaigrette pasuje do orzechowych sałatek

Pomarańczowy vinaigrette

Składniki:

Pomarańczowy vinaigrette

 

  • sok ze świeżych pomarańczy 1l
  • miód lipowy 100 ml
  • czosnek 2ząbki
  • biały ocet balsamico 25ml
  • oliwa pomace 100ml
  • pieprz pomarańczowy lub cytrynowy do smaku
  • kolendra świeża kilka listków

Sposób przygotowania:

Pomarańczowy vinaigrette
sok + miód+ ocet zagotować i redukować do konsystencji sosu ...wystudzić ...dodać roztarty czosnek z kolendrą i powoli wkręcać oliwę ...dodać pieprz do smaku .... gdyby sosik się rozwarstwiał ,to nic , wystarczy wstrząsnąć ... w lodówce trzyma jakość do dwu tygodni