Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Pomidorki faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo smaczne pomidory faszerowane mięsem z ryżem.

Pomidorki faszerowane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidorki faszerowane

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidorki faszerowane
Łopatkę dokładnie płuczemy, wkładamy do garnka i gotujemy z obrobiną soli. Ugotowane mięso studzimy. Cebulę szklimy na odrobinie tłuszczu. Mielimy mięso razem z cebulą na maszynce do mielenia mięsa. Ryż taimy. W misce mieszamy mięso, ryż, jajko oraz przyprawy. Z pomidorów usuwamy wnętrze. Pomidroki napełniamy przygotowanym farszem. Układamy w rondlu, podlewamy wodą i dusimy do miękkości około 15 minut na niewielkim ogniu.
Pomidorki faszerowane
Łopatkę dokładnie płuczemy, wkładamy do garnka i gotujemy z obrobiną soli. Ugotowane mięso studzimy. Cebulę szklimy na odrobinie tłuszczu.
Pomidorki faszerowane
Mielimy mięso razem z cebulą na maszynce do mielenia mięsa. Ryż taimy.
Pomidorki faszerowane
W misce mieszamy mięso, ryż, jajko oraz przyprawy. Z pomidorów usuwamy wnętrze.
Pomidorki faszerowane
Pomidroki napełniamy przygotowanym farszem. Układamy w rondlu, podlewamy wodą i dusimy do miękkości około 15 minut na niewielkim ogniu.