Sposób przygotowania:
Pomidorki koktajlowe w galarecie
Pomidorki dokładnie umyć i osączyć, ułożyć w słoiczkach.
Do każdego słoiczka dodać listek laurowy oraz kilka ziarenek czarnego pieprzu i ziela angielskiego. Przygotować zalewę.
Do garnka wlać wodę. Dodać cukier, sól i ocet, zagotować. Zestawić z ognia i dodac żelatynę, mieszać aż się rozpuści.
Gorącą zalewą zalać pomidorki. Słoiki dobrze zakręcić. Wstawić do garnka wyścielonego ścereczka lub gazetami. Zalać wodą na wysokość 3/4 słoika.
Pasteryzować 5 minut od zagotowania. Po wystudzeniu odstawić w chłodne miejsce lub do lodówki aby galaretka stężała.
Z tej ilości pomidorków wyszły mi 4 słoiczki o pojemności 0,5 l.
Do każdego słoiczka dodać listek laurowy oraz kilka ziarenek czarnego pieprzu i ziela angielskiego. Przygotować zalewę.
Do garnka wlać wodę. Dodać cukier, sól i ocet, zagotować. Zestawić z ognia i dodac żelatynę, mieszać aż się rozpuści.
Gorącą zalewą zalać pomidorki. Słoiki dobrze zakręcić. Wstawić do garnka wyścielonego ścereczka lub gazetami. Zalać wodą na wysokość 3/4 słoika.
Pasteryzować 5 minut od zagotowania. Po wystudzeniu odstawić w chłodne miejsce lub do lodówki aby galaretka stężała.
Z tej ilości pomidorków wyszły mi 4 słoiczki o pojemności 0,5 l.
Mniam1