mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Pomidory w galarecie 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pomidory w galarecie-idealny dodatek do potraw m.in do mięs.

Pomidory w galarecie 4

Składniki:

Pomidory w galarecie 4

 

 

  • Zalewa:
  • 100 g żelatyny
  • 3 łyżki soli
  • 1 szklanka octu
  • 6 łyżeczek cukru

Sposób przygotowania:

Pomidory w galarecie 4
Około 8 szklanek wody zagotować z octem, cukrem, solą. Żelatynę rozpuścić w 1,5 szklanki wody, po czym połączyć z zalewą. Cebulę obrać , a pomidory dokładnie umyć. Cebulę i pomidory pokroić w grube plastry. Natkę pietruszki opłukać, po czym drobno posiekać. Do słoików wsypać trochę gorczycy i układać warstwami pomidory, cebulę oraz natkę pietruszki. Zalać zalewą i gotować przez około 7 minut.