Sposób przygotowania:
Pomidorki na zimno
Pomidory umyć, osuszyć i ostrym nożem ściąć wierzchy na 1/3 wysokości, po czym je odłożyć.
Ostrą łyżeczką wydrążyć wnętrze pomidorów, pozostawiając ścianki grubości 1cm. Wnętrze pomidorów oprószyć solą i pieprzem, odwrócić na 30 minut, aby wyciekł sok.
Twaróg rozgnieść dobrze widelcem.
Koper opłukać i bardzo drobno posiekać. Rzodkiew umyć i pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Wszystko dobrze połączyć z twarogiem.
Farszem napełniać pomidory, następnie przykrywać ściętymi wierzchami i układać na półmisku wyłożonym listkami sałaty.
Ostrą łyżeczką wydrążyć wnętrze pomidorów, pozostawiając ścianki grubości 1cm. Wnętrze pomidorów oprószyć solą i pieprzem, odwrócić na 30 minut, aby wyciekł sok.
Twaróg rozgnieść dobrze widelcem.
Koper opłukać i bardzo drobno posiekać. Rzodkiew umyć i pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Wszystko dobrze połączyć z twarogiem.
Farszem napełniać pomidory, następnie przykrywać ściętymi wierzchami i układać na półmisku wyłożonym listkami sałaty.