Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Pomidorki nadziewane

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Wspaniałe jako przekąska i pięknie dekorują na przykład półmisek z wędlinami.

Pomidorki nadziewane

Składniki:

Pomidorki nadziewane

 

Sposób przygotowania:

Pomidorki nadziewane
Pomidory przeciąć na połówki. Ja robię z nich koszyczki. Nie jest to wcale trudne. Wydrążyć miąższ. Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać majonez. Ogórek i paprykę pokroić w kosteczkę. Czosnek drobniutko posiekać. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Doprawić solą. Z przygotowanych pomidorów usunąć zbierający się sok i faszerować pomidory pastą twarogową. Czasami podaję pomidorki z farszem z łososia lub tradycyjną sałatką jarzynową. Życzę smacznego :-)