lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pomidorowa na maślance

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

zupa pomidorowa na maślance

Pomidorowa na maślance

Składniki:

Pomidorowa na maślance

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa na maślance
Pomidory umyj,usuń z niego pestki,obierz delikatnie ze skórki i pokrój w kostkę.Koperek opłucz pod bieżącą wodą i drobno posiekaj.Maślankę roztrzep trzepaczką.Wymieszaj maślankę z gęstym jogurtem,do maslanki dodaj pokrojone pomidory oraz sól i pieprz do smaku.Zupę delikatnie zmiksuj.Włóż zupę do lodówki i mocno schłódź.Podawaj ją na zimno posypaną posiekanym koperkiem.

Tagi:

pomidory