czarownica

czarownica

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 95]

Pomidorowa na rosole

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pomidorową robię z reguły w poniedziałek,gdyż z niedzieli zazwyczaj zostaje rosół.

Pomidorowa na rosole

Składniki:

Pomidorowa na rosole

 

  • ok.2 l.rosołu
  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • 4-5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 30%
  • 100 g.serka topionego kremowego
  • dowolny makaron
  • pieprz,maga,

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa na rosole
Makaron ugotować.Pomidory,przecier i serek ze szkl.rosołu zmiksować w blenderze,wlać do reszty rosołu wymieszać i zagotować, doprawić.Podawać z makaronem i odrobiną śmietany jeśli ktoś lubi.