patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Zupa pomidorowa na warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zupa pomidorowa na wywarze warzywnym z marchewką oraz pysznym cienkim makaronem nitki. Polecam.

Zupa pomidorowa na warzywach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa pomidorowa na warzywach

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa na warzywach
Do garnka na zupę wlewam ok 2 litry wody. Nastawiam by się gotowała. Warzywa myję. Marchewki obieram. Wkładam do wody. Gotuję, aż marchewka będzie lekko miękka. Dodaję ziele angielskie i liść laurowy. Następnie kiedy wszystko się zagotuje, odcedzam łyżką cedzakową warzywa.

Marchewkę kroję w plastry, wkładam do bulionu, wlewam przecier i koncentrat. Gotuję jeszcze ok 5 min. Miedzyczasie gotuję makaron.

Do miseczki przekładam makaron i zalewam zupą. Dodaję na wierzch świeżą natkę.
Pomidorowa na warzywach
Bulion zagotowuję z warzywami. Tak by wszystko było miękkie.
Pomidorowa na warzywach
Następnie dodaję przecier pomidorowy oraz koncentrat.