Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z brokułami
Podudzie z kurczaka umyć, zalać w garnku ok. 1,5-2 l zimnej wody i zagotować. Po zagotowaniu zebrać szumowiny i wrzucić obrane i opłukane warzywa: marchewkę pokrojoną w kostkę, całą pietruszkę i całego selera.
Dodać listki laurowe, ziele angielskie, ziarenka pieprzu. Gotować na małym ogniu ok. 45 min., pod przykryciem.
Obrać cebulę, drobno posiekać i podsmażyć do zeszklenia. Wrzucić pomidory z puszki i smażyć ok. 5 min.
Po upływie 45 min. do garnka wrzucić podsmażone pomidory z cebulką i gotować razem ok. 5-7 min. Brokuła umyć, podzielić na mniejsze części i wrzucić do zupy. Gotować kolejne 5 min.
Następnie dodać serek topiony, pokrojony na mniejsze kawałki. Mieszać do momentu aż cały się rozpuści w zupie. Na końcu wrzucić garść makaronu ryżowego i gotować zupę do jego miękkości.
Przyprawić solą i pieprzem.
Dodać listki laurowe, ziele angielskie, ziarenka pieprzu. Gotować na małym ogniu ok. 45 min., pod przykryciem.
Obrać cebulę, drobno posiekać i podsmażyć do zeszklenia. Wrzucić pomidory z puszki i smażyć ok. 5 min.
Po upływie 45 min. do garnka wrzucić podsmażone pomidory z cebulką i gotować razem ok. 5-7 min. Brokuła umyć, podzielić na mniejsze części i wrzucić do zupy. Gotować kolejne 5 min.
Następnie dodać serek topiony, pokrojony na mniejsze kawałki. Mieszać do momentu aż cały się rozpuści w zupie. Na końcu wrzucić garść makaronu ryżowego i gotować zupę do jego miękkości.
Przyprawić solą i pieprzem.