Sposób przygotowania:
Zupa szparagowa z ryżowym makaronem
Ze skrzydełek, drobno pokrojonych marchewek, pietruszki, selera, wegety, ziaren pieprzu i ziela angielskiego przygotować wywar (ok. 3 l).
Następnie, gdy warzywa i mięso będzie miękkie dodać obrane i pokrojone na kawałki szparagi i pełnoziarnisty makaron.
Dodać gałkę muszkatołową i kurkumę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gotować jeszcze ok. 15-20 minut. Na końcu dodać do zupy posiekany koperek i śmietanę.
Następnie, gdy warzywa i mięso będzie miękkie dodać obrane i pokrojone na kawałki szparagi i pełnoziarnisty makaron.
Dodać gałkę muszkatołową i kurkumę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gotować jeszcze ok. 15-20 minut. Na końcu dodać do zupy posiekany koperek i śmietanę.