szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Zupa szparagowa z ryżowym makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupę szparagową można podać bez dodatku śmietany, w wersji rosołowej ale ze słodką śmietanką jej smak jest o wiele lepszy.

Zupa szparagowa z ryżowym makaronem

Składniki:

Zupa szparagowa z ryżowym makaronem

 

Sposób przygotowania:

Zupa szparagowa z ryżowym makaronem
Ze skrzydełek, drobno pokrojonych marchewek, pietruszki, selera, wegety, ziaren pieprzu i ziela angielskiego przygotować wywar (ok. 3 l).

Następnie, gdy warzywa i mięso będzie miękkie dodać obrane i pokrojone na kawałki szparagi i pełnoziarnisty makaron.

Dodać gałkę muszkatołową i kurkumę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Gotować jeszcze ok. 15-20 minut. Na końcu dodać do zupy posiekany koperek i śmietanę.

Tagi:

zupa szparagi