Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa na wieprzowinieETAP 1:
Mięso umyć i podzielić na mniejsze części. Włożyć do garnka. Marchewkę, pietruszkę i selera obrać, umyć i dodać do mięsa. Pora umyć pokroić na mniejsze kawałki i dodać do garnka. Cebulę obrać i dodać do reszty składników. Wlać wody tyle żeby zakryła wszystkie składniki. Dodać listek laurowy i ziele angielskie. Wsypać trochę pieprzu ziołowego i czarnego. Ustawić na gazie i zagotować.
Gdy zupa będzie się gotować dodać kostkę rosołową. Gotować ok. godziny a następnie wyjąć mięso i marchewkę a resztę zupy przecedzić. Dodać przecier pomidorowy. Gotować kilkanaście minut.
Dodać roztarty majeranek, sól i posiekaną natkę pietruszki. Na koniec dolać śmietankę (ilość według uznania).
Gotować jeszcze kilkanaście minut. Podawać z makaronem lub ryżem.