Sposób przygotowania:
Zupa cebulowa z dodatkiem ziemniaków
Gotujemy wywar na kościach lub skrzydełkach, porcji rosołowej. Dodajemy jarzyny, pora, cebulkę małą, liść laurowy, ziele angielskie, przyprawiamy solą i gotujemy około 15 minut.
Ziemniaki obieramy i kroimy na kostkę, dodajemy do gotującej się zupy. Gotujemy dalej na wolnym ogniu do miękkości składników. Gdy już składniki są ugotowane miksujemy wyjmując wcześniej liść laurowy i ziele angielskie.
Dodajemy serek śmietankowy topiony i jeszcze raz miksujemy. Cebulę obieramy i kroimy w krążki, każdy krążek panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy krążki cebulowe z obu stron na złoty kolor. Wlewamy zupę na talerze i na wierzchu układamy podsmażone krążki cebuli. Smacznego :)
Ziemniaki obieramy i kroimy na kostkę, dodajemy do gotującej się zupy. Gotujemy dalej na wolnym ogniu do miękkości składników. Gdy już składniki są ugotowane miksujemy wyjmując wcześniej liść laurowy i ziele angielskie.
Dodajemy serek śmietankowy topiony i jeszcze raz miksujemy. Cebulę obieramy i kroimy w krążki, każdy krążek panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy krążki cebulowe z obu stron na złoty kolor. Wlewamy zupę na talerze i na wierzchu układamy podsmażone krążki cebuli. Smacznego :)