pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Pomidorowa pikantna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

popularna zupa pomidorowa w nieco ostrzejszej wersji

Pomidorowa pikantna

Składniki:

Pomidorowa pikantna

 

  • koncentrat pomidorowy,
  • 50 ml sok wielowarzywny,
  • 1 łyżka masło,
  • 2 skrzydełka z kurczaka lub szyjki,
  • makaron domowy,
  • bulion warzywny (może być z kostki),
  • papryka ostra,
  • sól, cukier, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa pikantna
Koncentrat pomidorowy podsmażamy (karmelizujemy) na rozgrzanym maśle.Następnie dodajemy go do bulionu warzywnego z skrzydełkami. Gotujemy kilka minut. Dodajemy sok pomidorowy i gotujemy kilkanaście minut. Doprawiamy paprykę ostra lub chili. Makron gotujemy oddzielnie, następnie zalewając go zupa pomidorową w bezpośrednio w talerzu.