Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Pomidorowa w mig

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rozpuścić kostki rosołowe, doprowadzić do wrzenia. Dodać koncentrat lub sok pomidorowy

Pomidorowa w mig

Składniki:

Pomidorowa w mig

 

  • 2 szklanki rosołu z kostki
  • 2 szklanki soku pomidorowego gęstego
  • Garść natki pietruszki
  • 2 łyżki tłuszczu
  • 100 g makaronu świderki
  • 100 ml gęstej śmietany
  • Zasmażka z 1 łyżki masła i 1 łyżki mąki

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa w mig
Rozpuścić kostki rosołowe, doprowadzić do wrzenia. Dodać koncentrat lub sok pomidorowy. Zamieszać. Ugotować makaron według przepisu podanego na opakowaniu. Posypać natką. Rozłożyć porcje makaronu do talerzy, dodać łyżkę gęstej śmietany, nalać zupę. Zupę można zagęścić dodając zasmażkę. Jest to szybka i prosta pomidorowa,którą przyrządzimy w krótkim czasie. Smacznego!