Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Pomidorowa z bazylią

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo smaczna zupa pomidorowa z makaronem

Pomidorowa z bazylią

Składniki:

Pomidorowa z bazylią

 

  • porcja rosołowa
  • porcja włoszczyzny
  • 3 łyżki koncentrat pomidorowy
  • 1/2 łyżeczki bazylia
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • natka pietruszki do dekoracji
  • 25 dkg makaronu

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z bazylią
Przygotowując zupę pomidorową z bazylią do garnka wlewamy ok 2 litry wody i stawiamy na ogień. Porcje rosołową umyć, warzywa obrać i włożyć do garnka. Gotujemy z dodatkiem soli aż warzywa i mięso zmiękną, potem wyjąć łyżką cedzakową na talerz, dodać do rosołu koncentrat,bazylię i gotujemy na wolnym ogniu około pół godziny. Zupa powinna trochę zgęstnieć, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Na talerze wlać zupę dodać makaron, udekorować ugotowaną marchewką i natką pietruszki. Smacznego!!!