justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

pomidorowa z kokardkami i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

królowa może być tylko jedna

pomidorowa z kokardkami i papryką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

pomidorowa z kokardkami i papryką

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

pomidorowa z kokardkami i papryką
Obraną i umytą marchewkę kroimy w cienkie plasterki. Wkładamy ją do bulionu i gotujemy do miękkości. Do zupy dodajemy paprykę mieloną i drobno pokrojone pomidory w puszce razem z całym sosem. Pietruszkę drobno siekamy, a następnie dodajemy do zupy. Wszystko gotujemy kilka minut, aż pomidory całkowicie się rozpadną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ja dodaję do tej pomidorowej sporo pieprzu, jest naprawdę wtedy lepsza.Zupę podajemy z ugotowanym al dente makaronem.
pomidorowa z kokardkami i papryką
makaron gotujemy al dente i podajemy z zupą