Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z makaronemmakaron
Na początek do garnka wlać dwa i pół litra wody, dodać wybraną z mieszanki europejskiej marchew w dwóch kolorach i dodać również tłuszcz gęsi lub z kaczki a jeśli ktoś woli to porcje rosołowe kurze. Całość zagotować na dużym ogniu następnie zmniejszyć ogień chwilę pogotować gdy marchew robi się już miękka a jest to chwila wtedy wsypać dowolny makaron i pogotować na małym ogniu do czasu aż makaron zacznie pęcznieć. W międzyczasie gdy makaron się gotuje w wywarze doprawić przyprawą uniwersalną, dodać majeranek oraz natkę pietruszki i dalej przez chwile gotować.
makaron
Gdy wywar z makaronem i resztą składników już się pogotował i dodany makaron jest wystarczająco miękki, dodać koncentraty pomidorowe wsypać łyżeczkę cukru dla podkreślenia smaku. Doprawić jeszcze według swego smaku przyprawą uniwersalną zamieszać i zagotować na wolnym ogniu. Przygotować śmietanę i wlać ją do lekko gotującej się zupy.
makaron
Gdy do zupy wlaliśmy już śmietanę szybkim ruchem łyżki zamieszać i również lekko zagotować sprawdzając makaron czy już jest wystarczająco miękki. Ugotowaną zupę zdjąć z ognia. Podawać jeszcze gorącą ponieważ gdy postoi zacznie makaron bardziej pęcznieć i będzie zupa gęsta ale jeśli ktoś lubi gęste to w niczym nie przeszkadza.