jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 464]

Zupa pomidorowa z makaronem muszelki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 250
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pożywna zupa pomidorowa z makaronem muszelki na rosole z kurczaka. Jest zdrowa i ugotowana z przecieru swojego wyrobu. Ja ją uwielbiam.

Zupa pomidorowa z makaronem muszelki

Składniki:

Zupa pomidorowa z makaronem muszelki

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z makaronem muszelki
Mięso z kurczaka, skrzydełko i porcję rosołową zalać wodą, dodać jarzyny i gotować na wolnym ogniu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy zmięknie mięso wlać przecieru pomidorowego, zagotować i zatrzepać mąką wymieszaną ze śmietaną. 

Makaron muszelki ugotować osobno we wrzącej wodzie w lekko posolonej wodzie. Odlać wodę i przepłukać w wodzie. Pozostawić na sicie aby ociekł. Nalewać na talerze zupę i dodać makaron muszelki, posypać natką pietruszki.