jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 433]

Zupa pomidorowa z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa pomidorowa ze świeżych przecieranych pomidorów z makaronem. Ja wykorzystałam pomidory świeże, przetarłam po rozgotowaniu przez sitko i podsmażyłam.

Zupa pomidorowa z makaronem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Zupa pomidorowa z makaronem

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z makaronem
Mięso czyli skrzydełko lub porcje rosołową ugotować z jarzynami i przyprawami. Pomidory opłukać i pokroić na połówki lub ćwiartki, Włożyć do rondelka i rozgotować, przetrzeć przez sitko. Dodać masło lub oliwę i chwilkę podsmażyć, następnie wlać do ugotowanego rosołu, zgotować.

Z mąki wymieszanej ze śmietaną zatrzepać zupę i zagotować, przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki. Makaron ugotować w osolonej wodzie do miękkości i przelać przez durszlak, przepłukać zimną wodą i pozostawić aby ociekł. Nałożyć makaron na talerz i zalać przygotowaną pomidorową.
Zupa pomidorowa z makaronem
Ugotować rosół drobiowy lub mieszany z jarzynami
Zupa pomidorowa z makaronem
Pomidory włożyć do rondelka pokrojone i rozgotować
Zupa pomidorowa z makaronem
Przetarte pomidory przez sitko dodać do rosołu
Zupa pomidorowa z makaronem
Przyprawić do smaku i zatrzepać śmietaną wymieszaną z mąką
Zupa pomidorowa z makaronem
Makaron ugotować i pozostawić aby ociekł na durszlaku