Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z makaronem
Mięso czyli skrzydełko lub porcje rosołową ugotować z jarzynami i przyprawami. Pomidory opłukać i pokroić na połówki lub ćwiartki, Włożyć do rondelka i rozgotować, przetrzeć przez sitko. Dodać masło lub oliwę i chwilkę podsmażyć, następnie wlać do ugotowanego rosołu, zgotować.
Z mąki wymieszanej ze śmietaną zatrzepać zupę i zagotować, przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki. Makaron ugotować w osolonej wodzie do miękkości i przelać przez durszlak, przepłukać zimną wodą i pozostawić aby ociekł. Nałożyć makaron na talerz i zalać przygotowaną pomidorową.
Z mąki wymieszanej ze śmietaną zatrzepać zupę i zagotować, przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki. Makaron ugotować w osolonej wodzie do miękkości i przelać przez durszlak, przepłukać zimną wodą i pozostawić aby ociekł. Nałożyć makaron na talerz i zalać przygotowaną pomidorową.