Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z makaronem kokardki
Kości i porcję rosołową ,skrzydełko opłukać i zalać wodą , obgotować i odlać wodę . Wypłukać ponownie i wlać nową wodę, gotować na wolnym ogniu. Dołożyć marchewkę i pietruszkę, liść laurowy, ziele angielskie, posolić. Na ugotowany wywar czyli rosół wlać przecier pomidorowy, zagotować i zagęścić śmietana wymieszaną z mąką .
Makaron ugotować w posolonej lekko wodzie do miękkości, odcedzić na durszlaku i pozostawić aby ociekł. Na talerze nakładać makaron i zalać wywarem pomidorowym, posypać natką pietruszki.
Smacznego
Makaron ugotować w posolonej lekko wodzie do miękkości, odcedzić na durszlaku i pozostawić aby ociekł. Na talerze nakładać makaron i zalać wywarem pomidorowym, posypać natką pietruszki.
Smacznego