mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Pomidorowa z nitkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 4

Pyszna zupa, mmm moja ulubiona

Pomidorowa z nitkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidorowa z nitkami

 

  • 1 korpus drobiowy średni
  • koncentrat pomidorowy pudliszki
  • 3 maRCHEWKI
  • 2 łyzki śmietany
  • łyżka maki
  • sól, pieprz, sól morska prowansalska, przyprawa uniwersalna Kamis, przyprawa w płynie, łyżeczka majeranku)
  • dodatkowo:
  • makaron Aga 250 g
  • 2 łyzki soli
  • kropla oleju

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z nitkami
Korpus płuczemy, zalewamy 3 l. wody, dodajemy łyżeczkę soli oraz kostkę i gotujemy. w międzyczasie dodajemy pokrojoną w małe kawałki marchew i zbieramy szumowiny z wywaru. Gdy mięso juz bedzie miękkie dodajemy koncentrat, mieszamy. Śmietanę rozkłócamy z maką, rozrabiamy z wrzącym wywarem i wlewamy do zupy. mieszamy. Na koniec przyprawiamy wedle uznania i dodajemy majeranek. W garnku zagotowujemy 3 litry wody z solą i oleją. Na wrzątek wrzucamy makaron. Gotujemy ok. 5 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Ugotowany płuczemy aż woda będzie czysta a makaron zimny. odcedzamy. Na miseczkę nakładamy makaron i zalewamy zupą.
Pomidorowa z nitkami
Marchew obieramy i kroimy na małe kawałeczki. Dodajemy do zupy.
Pomidorowa z nitkami
Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok. 5 minut.
Pomidorowa z nitkami
Gotowe nitki płuczemy i odcedzamy na cedzaku.
Pomidorowa z nitkami
Makaron wykłądamy na miseczkę i zalewamy zupą- tutaj już resztka zupy :)