iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pomidorowa z przecieru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pomidorowa z przecieru pomidorowego na masełku

Pomidorowa z przecieru

Składniki:

Pomidorowa z przecieru

 

  • 1 szt przecier pomidorowy 30%,
  • 1/4 szt seler,
  • 1 szt pietruszka,
  • 1/2 paczki makaron nitki,
  • 1 szt śmietana 12%,
  • 1 szt por,
  • 2 szt rosołek z kury,
  • 1 łyżka papryka słodka

Sposób przygotowania:

Pomidorowa z przecieru
W garnku z wodą gotujemy warzywa.Obraną marchewkę ,pietruszkę seler i kawałek poru . Gotujemy ok 15 min . Dodajemy kostkę rosołową 1-2 szt . Na maśle podsmażamy łyżkę papryki słodkiej i przecier pomidorowy wlewamy szklankę wywaru z warzyw mieszamy i przelewamy do garnka z zupą . Gotujemy kilka minut . Następnie doprawiamy solą i pieprzem świeżo mielonym według uznania. Wsypujemy makaron . Gotujemy kilka minut i zaciągamy śmietaną .Ja używam śmietanę łaciatą do zup i sosów ją po wlaniu do zupy już nie gotujemy . Podajemy z natka pietruszki