Sposób przygotowania:
Pomidorowa z ryżem - po 8 miesiącu
Skrzydełko oraz fileta dokładnie czyścimy i zalewamy wodą (ok 600ml). Gotujemy na małym ogniu, w trakcie zbieramy powstałe szumowiny.
Dodajemy posiekaną drobno marchewkę oraz pietruszkę.
Pomidora zalewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, wycinamy twardy środek i drobno siekamy. Również wrzucamy do zupki i gotujemy wszystko do miękkości.
Skrzydełko wyciągamy i obieramy mięsko- bez żadnych skórek i chrząstek. Wrzucamy z powrotem do garnka i blendujemy.
Ryż gotujemy do całkowitej miękkości.
Po zestawieniu z palnika pozostawiamy w wodzie jeszcze ok 10 minut, następnie cedzimy.
Łączymy z zupką pomidorową i porcjujemy na dwa obiadki.
Dodajemy posiekaną drobno marchewkę oraz pietruszkę.
Pomidora zalewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, wycinamy twardy środek i drobno siekamy. Również wrzucamy do zupki i gotujemy wszystko do miękkości.
Skrzydełko wyciągamy i obieramy mięsko- bez żadnych skórek i chrząstek. Wrzucamy z powrotem do garnka i blendujemy.
Ryż gotujemy do całkowitej miękkości.
Po zestawieniu z palnika pozostawiamy w wodzie jeszcze ok 10 minut, następnie cedzimy.
Łączymy z zupką pomidorową i porcjujemy na dwa obiadki.