Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3168]

Szybka zupa pomidorowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zupa pomidorowa z ryżem jest bardzo smaczna i popularna. Można ją przygotować ze świeżych pomidorów.

Szybka zupa pomidorowa z ryżem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szybka zupa pomidorowa z ryżem

 

 

Sposób przygotowania:

Szybka zupa pomidorowa z ryżem
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Na rozgrzanym maśle podsmażyć pomidory, przetrzeć przez sito. Wlać 1,5 l wrzącej wody, dodać kostkę warzywną, przeciśnięty przez praskę czosnek i gotować przez kilka minut. Śmietanę wymieszać z mąką, odrobiną zimnej wody i gorącej zupy, połączyć z zupą, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i przyprawą maggi. Ryż wyłożyć na talerze, zalać zupą, posypać posiekaną natką pietruszki, podawać.
Szybka zupa pomidorowa z ryżem
Na rozgrzane masło wsypać pomidory ze słoika i poddusić
Szybka zupa pomidorowa z ryżem
Miękie pomidory przetrzeć przez sito lub durszlak
Szybka zupa pomidorowa z ryżem
Śmietanę wymieszać z mąką odrobiną wody i gorącej zupy
Szybka zupa pomidorowa z ryżem
Połączyć z zupą zagotować i doprawić do smaku