Sposób przygotowania:
Pomidorowe muffinki z kremem serkowym na słodkoMuffinki:
W misce wymieszać sypkie składniki, łącznie z przyprawami oraz 15 g cukru. Wymieszać.
ETAP 2:
Blenderem zmiksować pomidory na pulpę. Dodać pokrojonego banana oraz jajko i po raz kolejny zmiksować.
Zmiksowane składniki połączyć z suchymi. Wymieszać delikatnie, ale dokładnie.
ETAP 3:
Ciasto przekładać do foremek na muffinki po 2 łyżki, piec w 180 st około 18-20 minut, do suchego patyczka.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce.
Krem serkowy:
Żelatynę zalać 2 łyżkami wody, zostawić do napęcznienia. Następnie rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali.
W misce wymieszać serek z resztą cukru i aromatem.
Cienkim strumieniem dodawać żelatynę, stale mieszając aby w kremie nie było grudek.
Przełożyć krem do rękawa cukierniczego i nałożyć na babeczki, zostawić do stężenia. Smacznego!
zbysiowa
monikaT83
zbysiowa napisał(a):