Sposób przygotowania:
Pomidorowe pesto z oliwkami
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Pomidory, obrany czosnek i orzechy uprażone na suchej patelni wrzucamy do rozdrabniacza, dodajemy trochę oleju i całość miksujemy na gładką, jednolitą masę. Dodajemy tyle oleju, żeby masa nie była zbyt sucha.
Oliwki kroimy w plasterki.
Ugotowany, odcedzony makaron mieszamy z pastą pomidorową i oliwkami.
Nakładamy na talerze i posypujemy startym serem.
Pomidory, obrany czosnek i orzechy uprażone na suchej patelni wrzucamy do rozdrabniacza, dodajemy trochę oleju i całość miksujemy na gładką, jednolitą masę. Dodajemy tyle oleju, żeby masa nie była zbyt sucha.
Oliwki kroimy w plasterki.
Ugotowany, odcedzony makaron mieszamy z pastą pomidorową i oliwkami.
Nakładamy na talerze i posypujemy startym serem.