Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Pomidorowe pesto z oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Błyskawiczne czerwone pesto z zielonymi oliwkami

Pomidorowe pesto z oliwkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidorowe pesto z oliwkami

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowe pesto z oliwkami
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Pomidory, obrany czosnek i orzechy uprażone na suchej patelni wrzucamy do rozdrabniacza, dodajemy trochę oleju i całość miksujemy na gładką, jednolitą masę. Dodajemy tyle oleju, żeby masa nie była zbyt sucha.
Oliwki kroimy w plasterki.
Ugotowany, odcedzony makaron mieszamy z pastą pomidorową i oliwkami.
Nakładamy na talerze i posypujemy startym serem.
Pomidorowe pesto z oliwkami
Pomidory czosnek i uprażone orzechy wrzucamy do rozdrabniacza
Pomidorowe pesto z oliwkami
Z dodatkiem oleju miksujemy na gładką pastę
Pomidorowe pesto z oliwkami
Makaron gotujemy na półtwardo i odcedzamy
Pomidorowe pesto z oliwkami
Makaron mieszamy z pastą z pomidorów i oliwkami