Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Pomidorowe rozety

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna przekąska pomidorowa

Pomidorowe rozety Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidorowe rozety

 

  • średnie pomidorki -4 szt
  • majonez -3 łyżki
  • kiełbasa cienka - 100 g
  • ogórki w kurkumie lub kwaszone -2 szt

Sposób przygotowania:

Pomidorowe rozety
Pomidory umyć, osuszyć,nadkroić ale nie do końca na kilka części. Kiełbasę pokroić w cienką kosteczkę . Ogórki kroimy też w cieniutką kosteczkę. Na spód pomidorów kładziemy łyżeczką kiełbasę i w rozcięte rozety pomidorów. Na kiełbasę układamy ogórki,lekko dociskamy łyżeczką. Majonez włożyć do szprycki,takiej do zdobienia tortów. Wyciskać majonez z góry pomidorów,i miejsca rozciętych rozet.
Pomidorowe rozety
Kiełbaska cienka została drobniutko pokrojona w kosteczkę
Pomidorowe rozety
Ogórki w kurkumie zostały drobniutko pokrojone w kosteczkę
Pomidorowe rozety
W pomidorki została nałożona kiełbaska cienka na spód pomidorów
Pomidorowe rozety
Na kiełbaskę zostały położone cienko pokrojone ogórki

Tagi:

kielbasa