Sposób przygotowania:
Gazpacho-hiszpański chłodnik
1. Warzywa płuczemy i osuszamy. Z papryki usuwamy gniazda nasienne. Cebulę i czosnek obieramy, pomidory kroimy na cząstki. Następnie dokładnie miksujemy blenderem. Dodajemy oliwę, sól, pieprz i zioła do smaku. Dokładnie mieszamy.
2. Przygotowane gazpacho wkładamy do lodówki do całkowitego schłodzenia,najlepiej na kilka godzin.
3. Ogórki obieramy i kroimy w drobniutką kostkę. Chleb kroimy w kostkę i rumienimy na suchej patelni, następnie studzimy.
4. Do miseczek lub na talerze nakładamy porcje gazpacho, posypujemy ogórkiem i grzankami. Podajemy.
2. Przygotowane gazpacho wkładamy do lodówki do całkowitego schłodzenia,najlepiej na kilka godzin.
3. Ogórki obieramy i kroimy w drobniutką kostkę. Chleb kroimy w kostkę i rumienimy na suchej patelni, następnie studzimy.
4. Do miseczek lub na talerze nakładamy porcje gazpacho, posypujemy ogórkiem i grzankami. Podajemy.
Magdalena88
Marika-
Holly
Babeczka35
Ja uwielbiam takie zimne zupy.W tej wersji również mi smakowała,ale musiała być dobrze przyprawiona i mocna schłodzona.
Zupa jest dość gęsta.
Co do pikantności to była dość wyrazista w smaku.)