misiuka

misiuka

Kucharz
[Przepisów: 18]

Pomidorowy przekladaniec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Filet rybny przekladany z pomidorami i mozarella.

Pomidorowy przekladaniec

Składniki:

Pomidorowy przekladaniec

 

  • Skladniki dla2-3 osob :
  • 1 filet rybny/osobe, moze byc dorsz lub inna morska ryba
  • 8 pomidorow (mam pol na pol, zolte i czerwone)
  • 1 mozarella (najlepiej swieza), lub 4 lyzki serka mascarpone
  • 2 lyzki oliwy z oliwek
  • Tymianek lub oregano (jak kto lubi)
  • Sol i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowy przekladaniec
Pomidory pokroic na plasterki. Rybe pokroic na 10 cm kawalki.
Do naczynia zaroodpornego, wlac oliwe z oliwek i wylozyc warstwe pomidorow ( 1 warstwa czerwona i druga zolta), na to polozyc serek i nastepnie rybe, posolic, dodac pieprzu, tymianku i nalozyc na to kolejna warstwe pomidorow, serka i rybki.
Wlozyc do goracego piekarnika (180°) na 20 minut.