Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pomidorowy sos z bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Błyskawiczny, pikantny sos pomidorowy z nutą suszonej bazylii, doskonały do pizzy

Pomidorowy sos z bazylią Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pomidorowy sos z bazylią

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowy sos z bazylią
Puszkę pomidorów otwieramy, przekładamy do blendera, dodajemy ketchup pikantny i wszystko dokładnie rozdrabniamy do uzyskania jednolitego, gęstego sosu. Następnie sos przelewamy do garnka, dodajemy suszoną bazylię oraz doprawiamy solą i pieprzem, zagotowujemy całość mieszając, możemy podawać sos zarówno na ciepło jak i na zimno.
Pomidorowy sos z bazylią
Do blendera przekłądamy pomidory oraz pikantny ketchup
Pomidorowy sos z bazylią
pomidory rozdrabniamy wraz z ketchupem na gęsty sos, przelewamy do garnka
Pomidorowy sos z bazylią
dodajemy soszoną bazylię oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Tagi:

beza bezy