Donnna

Donnna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Pomidory faszerowane jajkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna przystawka, bądź danie, pomidorki w połączeniu z tą pastą sa pyszne!

Pomidory faszerowane jajkami

Składniki:

Pomidory faszerowane jajkami

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidory faszerowane jajkami
Ja parzę pomidory i obieram ze skóry, ale jest to opcjonalne. odcinamy góry i zostawiamy obok. staranie wydrążamy gniazda nasienne i odkładamy do innych celów- nie beda nam potrzebne, moża wykorzystać do zupy krem czy sosu do makaronu :) w naczyniu umieszczamy pokrojony drobno szczypiorek i bardzo drobno pokrojona szynkę oraz ogórka. gotujemy jajka na twardo i scieramy na grubych oczkach bądź kroimy drobno i dodajemy do warzyw i szynki. dodajemy majonez i przyprawiamy do smaku, aby nie bylo mdłe. mieszmay i wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Po wyjeciu z lodówki małą łyżeczką nadziewamy pomidorowe miseczki i nakrywamy lub dekorujemy po prostu szcypiorkiem, są przepyszne! uwielbiam je i potrafie zjeść przerażającą ilość na raz :)))