pchelka79

pchelka79

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Pomidory faszerowane komosą ryżową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciekawy pomysł na pomidory :)

Pomidory faszerowane komosą ryżową

Składniki:

Pomidory faszerowane komosą ryżową

 

  • 4 duże pomidory
  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • kilka suszonych daktyli
  • 30 g sera koziego
  • 2 szklanki wody
  • suszona mięta
  • suszone kwiaty lawendy
  • suszone kwiaty nagietka
  • sól, pieprz, kurkuma

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidory faszerowane komosą ryżową
• komosę wsypujemy do wrzącej wody z dodatkiem soli i kurkumy, • gotujemy 15 minut na małym ogniu, po tym czasie zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia i napęcznienia, • daktyle moczymy chwilę w gorącej wodzie, kroimy je w kostkę, • do komosy dodajemy sól, pieprz, suszone kwiaty, miętę, pokruszony ser, daktyle,mieszamy, • pomidorom ścinamy wierzch, drążymy delikatnie by nie uszkodzić, • nakładamy do każdego pomidora porcje farszu, • pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 20 minut

Tagi:

sery ser