Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pomidory nadziewane 1

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pomidory wydrążyć: ostrym nożem ściąć płaski kapelusz z pomidora, ostrą

Pomidory nadziewane 1

Składniki:

Pomidory nadziewane 1

 

  • dowolna liczba niezbyt dużych równej wielkości pomidorów
  • kilka parówek lub kawałek kiełbasy parówkowej
  • majonez
  • siekana natka pietruszki
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Pomidory nadziewane 1
Pomidory wydrążyć: ostrym nożem ściąć płaski kapelusz z pomidora, ostrą łyżeczką wybrać miąższ z pestkami pozostawiając ścianki grubości około 1 cm. Parówki krajać w cienkie plasterki, wymieszać je z majonezem, doprawić do smaku solą, sokiem cytrynowym i napełnić tym pomidory. Pomidory nadziewane przybrać zieleniną (koperek, natka), przykryć ściętą częścią pomidora i ułożyć na liściach sałaty.