Dutkiewicz

Dutkiewicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 86]

Pomidory nadziewane dorszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pomidory nadziewane dorszem to ciekawa przystawka, a bardzo łatwa w przygotowaniu, polecam!

Pomidory nadziewane dorszem

Składniki:

Pomidory nadziewane dorszem

 

  • 4-5 pomidorów
  • 20 dag dorsza lub innej ryby
  • 1 pęczek siekanego kopru
  • 1 łyżka stołowa śmietanki
  • białe wino

Sposób przygotowania:

Pomidory nadziewane dorszem
Pomidory przekroić, wdrążyć środki i posolić wewnątrz. Do nadzienia potrzebny będzie rozdrobniony, ugotowany dorsz, zmieszany z posiekanymi jajkami i koperkiem, odrobiną pieprzu, śmietanką i odrobiną białego wina. Napełnić masą połówki pomidorów.

Tagi:

ryba ryby dorsz