cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Pomidory nadziewane grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

nadziewane grzybami

Pomidory nadziewane grzybami

Składniki:

Pomidory nadziewane grzybami

 

  • 800 g pomidorów,
  • 100 g grzybów (suszonych mniej),
  • majonez,
  • 100 g szynki,
  • 1 cebula,
  • natka pietruszki,
  • sól i pieprz do smaku.

 

Sposób przygotowania:

Pomidory nadziewane grzybami

Pomidory
umyć, ściąć czubki, wydrążyć środki specjalną łyżeczką, odstawić do
obeschnięcia na około 30 minut. Grzyby ugotować, pokroić. Szynkę pokroić w
paseczki, cebulę w drobną kostkę, natkę pietruszki posiekać. Wszystko dokładnie
wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym nadzieniem napełnić
wydrążone pomidory. Na każdym pomidorze ułożyć łyżeczkę majonezu. Pomidory  podawać 
schłodzone na liściach sałaty oblanej odrobiną oleju roślinnego i octu
winnego.   


 

Tagi:

grzyby szynka