Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Pomidory nadziewane mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczone pomidory można podawać jako osobne danie.

Pomidory nadziewane mięsem

Składniki:

Pomidory nadziewane mięsem

 

Sposób przygotowania:

Pomidory nadziewane mięsem
Mięso ugotować w osolonej wodzie. Przestudzić. Bułkę czerstwą namoczyć w mleku, odcisnąć. Pieczarki i cebulę pokroić i podsmażyć na maśle. Mięso, bułka czerstwą, cebulę, pieczarki zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Do masy wbić jajko, doprawić solą i pieprzem. Natkę pietruszki drobno posiekać, dodać do masy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Pomidorom ściąć wierzchołki i masą nadziewać. Wstawić do naczynia żaroodpornego i zapiekać 20 minut.