Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pomidory nadziewane tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tuńczykiem można nadziewać nie tylko pomidory, również paprykę, cukinię

Pomidory nadziewane tuńczykiem

Składniki:

Pomidory nadziewane tuńczykiem

 

  • 8 szt pomidory,
  • 1 puszka tuńczyk w sosie własnym,
  • 2 szt ogórki konserwowe,
  • 3 szt jajka gotowane na twardo,
  • 3 łyżki majonez,
  • 1 łyżka sok z cytryny,
  • 2 łyżki natka pietruszki,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pomidory nadziewane tuńczykiem
Pomidory umyć, odkroić wierzchołki i wydrążyć miąższ. Jajka i ogórki bardzo drobno posiekać, tuńczyk rozdrobnić widelcem, dodać majonez i natkę pietruszki, wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Tak przygotowanym farszem napełnić pomidory i ułożyć na półmisku.

Tagi:

jajko sosy jajka