Sposób przygotowania:
Pomidory smażone wg Danuty
Pomidory umyć, odsączyć, pokroić w krążki. Pomidory posolić
i oprószyć pieprzem. Jajka rozkłócić, dodać mąkę, ubić trzepaczką (masa jajeczna musi być gęsta). Pomidory zanurzać w cieście obtaczać w bułce tartej, Olej rozgrzać na patelni, kłaść powoli pomidory i smażyć z obu stron na złoty kolor. Pomidory podawać do drugiego dania, posypać szczypiorkiem
i oprószyć pieprzem. Jajka rozkłócić, dodać mąkę, ubić trzepaczką (masa jajeczna musi być gęsta). Pomidory zanurzać w cieście obtaczać w bułce tartej, Olej rozgrzać na patelni, kłaść powoli pomidory i smażyć z obu stron na złoty kolor. Pomidory podawać do drugiego dania, posypać szczypiorkiem