Sposób przygotowania:
Pomidory w słoikach
Przygotować słoiki o pojemności 0,5 l.
Pomidory umyć, obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki.
Jeśli są duże to na ósemki.
Każdy słoik napełnić pokrojonymi pomidorami.
Wodę rozmieszać z solą ( 1,5 łyżki soli na 1 litr wody ) i zalać pomidory do 3/4 wysokości.
Zakręcić słoiki zakrętkami.
Pasteryzować 10 minut od zagotowania wody.
Pomidory umyć, obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki.
Jeśli są duże to na ósemki.
Każdy słoik napełnić pokrojonymi pomidorami.
Wodę rozmieszać z solą ( 1,5 łyżki soli na 1 litr wody ) i zalać pomidory do 3/4 wysokości.
Zakręcić słoiki zakrętkami.
Pasteryzować 10 minut od zagotowania wody.
dusia30