Sposób przygotowania:
Pomidory z otrębami owsianymi
Otręby owsiane zalać 200 ml wody i pozostawić na 20 minut by napęczniały.
Pomidory umyć, osuszyć, od góry okroić czapeczki na wysokość 1 cm, delikatnie wydrążyć miąższ i odłożyć, pomidory posolić w środku.
Miąższ z pomidorów pokroić w kostkę. Cebulę oczyścić, umyć, posiekać, szczypior opłukać i pokroić. Natkę pietruszki opłukać i posiekać.
Otręby owsiane wymieszać z miąższem z pomidorów, cebulką, szczypiorkiem, miętą i natka pietruszki. Dodać olej i sok cytrynowy, wymieszać, doprawić do smaku sola i pieprzem.
Farszem owsiano warzywnym napełnić wydrążone pomidory. Każdy przykryć odkrojoną wcześniej czapeczką. Wstawić do lodówki na 90 minut. Przed podaniem ozdobić rzeżuchą.
Pomidory umyć, osuszyć, od góry okroić czapeczki na wysokość 1 cm, delikatnie wydrążyć miąższ i odłożyć, pomidory posolić w środku.
Miąższ z pomidorów pokroić w kostkę. Cebulę oczyścić, umyć, posiekać, szczypior opłukać i pokroić. Natkę pietruszki opłukać i posiekać.
Otręby owsiane wymieszać z miąższem z pomidorów, cebulką, szczypiorkiem, miętą i natka pietruszki. Dodać olej i sok cytrynowy, wymieszać, doprawić do smaku sola i pieprzem.
Farszem owsiano warzywnym napełnić wydrążone pomidory. Każdy przykryć odkrojoną wcześniej czapeczką. Wstawić do lodówki na 90 minut. Przed podaniem ozdobić rzeżuchą.