Sposób przygotowania:
Moje gazpacho z melonem
PRZYGOTOWANIE: Paprykę( 1 sztuka) oraz 2 pomidory umyć, osuszyć i pokroić na cząstki. Ułożyć na blaszce razem z cebulą, skropić oliwą z oliwek oraz solą i pieprzem. Zapiekać ok. 20 minut w 180 stopniach. Podpieczone warzywa włożyć do garnka, dodać koncentrat pomidorowy oraz pomidory z puszki i zmiksować blenderem. Dodać pokrojoną w kostkę połowę ogórka oraz połowę melona z przepisu. Ponownie zmiksować.
W miseczce wymieszać oliwę, ocet winny czerwony, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą oraz otręby owsiane. Dodać do zupy i jeszcze raz zmiksować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, porwaną na mniejsze kawałki świeżą bazylią oraz tabaco. W miseczce przygotować pokrojoną w kostkę drugą paprykę, pozostały ogórek oraz melon. Zupę wlać do talerza dodać 2 łyżki mieszanki z papryki, ogórka oraz melona.
U mnie podana jest z paluchem drożdżowym. Bardzo smaczna, zdrowa i pożywna. Bardzo polecam. * inspiracja - kuchniaplus oraz blog rozkoszepodniebienia
W miseczce wymieszać oliwę, ocet winny czerwony, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą oraz otręby owsiane. Dodać do zupy i jeszcze raz zmiksować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, porwaną na mniejsze kawałki świeżą bazylią oraz tabaco. W miseczce przygotować pokrojoną w kostkę drugą paprykę, pozostały ogórek oraz melon. Zupę wlać do talerza dodać 2 łyżki mieszanki z papryki, ogórka oraz melona.
U mnie podana jest z paluchem drożdżowym. Bardzo smaczna, zdrowa i pożywna. Bardzo polecam. * inspiracja - kuchniaplus oraz blog rozkoszepodniebienia
MP3-ka
zbysiowa
Netka
jaNina
Twoje wygląda ślicznie :)
palacypiwosz
marietta