Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Pomidory z wątróbką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pomidory nadziewane mięsem podawać z ziemniakami.

Pomidory z wątróbką

Składniki:

Pomidory z wątróbką

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidory z wątróbką
Pomidory umyć, ściąć 1/3 wielkości pomidora, wyjąć miąższ. Czosnek obrać, zmiażdżyć w prasce, wymieszać z bułką tartą, solą i pieprzem oraz natką pietruszki, połączyć masłem. Wątróbkę umyć, podzielić na mniejsze kawałki, osączyć i podsmażyć na oleju. Pomidory układać ciasno w naczyniu żaroodpornym, napełnić masą, na wierzch kłaść kawałki wątróbki, zapiekać przez 20 minut. Po upieczeniu posypać natka pietruszki.

Tagi:

tarta