aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Pomidory ze szczypiorkiem w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Już dawno miałam na to ochotę. Pomidorki ze szczypiorkiem w towarzystwie aksamitnej śmietany. Czy trzeba czegoś więcej na wiosenną kolację?

Pomidory ze szczypiorkiem w śmietanie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidory ze szczypiorkiem w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Pomidory ze szczypiorkiem w śmietanie
Pomidory parzymy i obieramy ze skórki. Kroimy je w drobną kostkę i wrzucamy do miseczki. Szczypiorek myjemy i drobno siekamy. Dorzucamy do miski z pomidorami. Dodajemy śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Dla lubiących bardziej ostry smak potraw można dodać wciśnięty ząbek czosnku. Wszystkie składniki przekąski dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15 minut, żeby smaki się przegryzły. Możemy podawać zarówno jako dodatek do potraw, jak i jeść z chlebem na lekką kolację.
Pomidory ze szczypiorkiem w śmietanie
Obrane pomidory drobno kroimy i wrzucamy do miseczki.
Pomidory ze szczypiorkiem w śmietanie
Szczypiorek myjemy i drobno siekamy, dorzucamy do pomidorów.
Pomidory ze szczypiorkiem w śmietanie
Następnie dodajemy do pomidorów śmietanę.
Pomidory ze szczypiorkiem w śmietanie
Na końcu dodajemy sól i pieprz do smaku i całość dokładnie mieszamy.