p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Pomiodrowy sos do gołąbków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mój sposób na pomidorowy sos

Pomiodrowy sos do gołąbków

Składniki:

Pomiodrowy sos do gołąbków

 

  • 1 op. koncentratu pomidorowego,
  • 3 łyżki przyprawy smak lata,
  • 1/2 szkl. słodkiej śmietany,
  • 1 łyżka skrobii kukurydzianej,
  • do smaku sól i pieprz,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • 1 łyżka masła

 

Sposób przygotowania:

Pomiodrowy sos do gołąbków
1/2 szklanki słodkiej śmietany wymieszamy z 1 łyżką skrobii kukurydzianej. W 1/2 litrze wody zagotowujemy 3 łyżki przyprawy Smak Lata, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy łyżkę masła, mały koncentrat pomidorowy i łyżeczkę cukru dla złamania kwasu koncentratu. Gotujemy aż koncentrat się rozpuści, dodajemy śmietanę wymieszaną ze skrobią. Gotujemy na małym ogniu aż sos będzie gęsty.

Tagi:

przyprawy