Sposób przygotowania:
Pomysł na nietypowy obiad
Mięsko kroimy w plastry, mieszamy w naczyniu ze sporą ilością przypraw i smażymy na rozgrzanym oleju na brązowy kolor. Paprykę myjemy, usuwamy pestki i kroimy w słupki. To samo z marchewką. Dodajemy do mięska pod koniec smażenia. Następnie podlewamy wodą, zmniejszamy gaz i dusimy na małym ogniu ok. 30 min. W kubeczku dokładnie mieszamy mąkę ze śmietaną, dolewamy trochę wody spod mięska i mieszamy a następnie wlewamy zageszczacz do sosu. Próbujemy i doprawiamy, odstawiamy. Gotujemy kluseczki śląskie (można z poprzedniego przepisu u mnie). Pomidora sparzamy wrzątkiem (można zdjąć skórkę jeśli chcemy), kroimy w duże kawałki. Ogórka sparzamy i kroimy w grube słupki. Mieszamy pomidora i ogórka ze śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy kluseczki z sosem i warzywami, mięskiem, sałatką. Smacznego :)