Sposób przygotowania:
Popcornowe barankiEtap I
Do zmiksowanych składników mokrych: jajek, mleka, roztopionego i przestudzonego masła oraz cukru dodajemy składniki suche: mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao.
Mieszamy delikatnie drewnianą łyżką z posiekanymi cukierkami krówkami i przekładamy do wyłożonej papilotkami formy. Każdą wypełniamy do pełna i pieczemy w rozgrzanym do 200 st C piekarniku ok 20 minut.
Etap II
Z połączonej z kakaem masy marcepanowej kształtujemy łebki naszych baranków. Pozostawiamy tylko odrobinę białego marcepanu na źrenice. Za pomocą wykałaczki robimy nosek oraz buzie. Chłodzimy.
Etap III
Na ciepłe muffinki wylewamy dokładnie po odrobinie roztopionej ze śmietanką czekolady, przyklejamy na niej łebki i popcorn, tak by tworzył futerko. Pozostawiamy do schłodzenia.
marietta
lukrowanepierniczki