Sposób przygotowania:
Por w kremowym sosie musztardowym.
Pory oczyścić,przekroić wzdłuż,opłukać.Zagotować litr osolonej wody i układać w niej kawałki porów i ugotować.Następnie wyjąć i opłukać zimną wodą.Wywar wykorzystać do zup.Ocet wymieszać z solą,pieprzem i 2 łyżkami oleju.Doprawić do smaku.Marynatą posmarować osuszone połówki porów.Żółtko rozmieszać z sokiem
z cytryny,musztardą i cukrem.Stopniowo dodawać olej.Krem musztardowy wymieszać z ubitą kremówką,sos doprawić smaku.Pory zawinąć w plasterki szynki indyczej,włożyć do sosu.
z cytryny,musztardą i cukrem.Stopniowo dodawać olej.Krem musztardowy wymieszać z ubitą kremówką,sos doprawić smaku.Pory zawinąć w plasterki szynki indyczej,włożyć do sosu.